Големият бариерен риф

от

публикувано на 26.03.2021

Големият бариерен риф е най-голямата в света система от  коралови рифове и острови,  разположени в североизточната част на Австралия. Той  може да бъде наблюдаван дори и от космоса.

Простиращ се на  400 000 кв.км. Големият бариерен риф е едно от природните чудеса на света!  Дом на  стотици водни обитатели, обагрен във великолепните цветове на коралите, рифът наистина е природно чудо. Той е необятен,  красив и изпълнен с тайни.

Точно тях се опитва да разкрие морският биолог   Хелън Скейлс,  която  разказва  за това подводно богатство,  правейки безброй снимки и събирайки години наред научен материал и изследвания, които да разкажат на децата и техните родители  за особеностите на  рифа, причините за появата му,  за неговите обитатели и изследователи, за опасностите, пред които е изправен  и как бихме могли да помогнем за  неговото съхранение.

Всичко това тя описва в книга-енциклопедия, която вече е в книжарниците. Преводът е на  Александър Маринов, а  илюстрациите са на   Лиск Фенг. Заслужава си да прочетете тази книга и да се потопите в тайнството на Големия бариерен риф!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: