Специалната ни съботна програма на 27 март 2021

от

публикувано на 26.03.2021

И тази събота ще ви очакваме между 9.00 и 12.00 часа, на адрес https://detskotobnr.binar.bg/ Възложили сме на Пролетта да дирижира нашата специална детска програма!

Започваме с една „Пролетна приказка“, написана от Магдалена Манчева, а после, от историята на Луиджи Малерба ще разберем колко лястовици могат да направят една пролет. Ще си поговорим и с „Теменужка на Северния полюс“ и понеже идва „спаначено време“, ще бъде много полезно да изслушаме приказката на Красимир Дамянов за спанака и желязото. Традиционната ни история, написана от деца за деца, пък, е за тайнствената връзка между раждането на бебетата и щъркелите. Ще има още индийски, киргизки, ирландски и арменски приказки.

Пролетта нахлува и в етнографската ни рубрика „Яйцето на света“ – ще научите много интересни неща за прелетните птици и старите народни поверия за тях.

Който не е успял да посети изложбата „Живите роботи“, ще може да разгледа прелюбопитните й експонати отблизо: ще бъдем в  компанията на собственика на роботите Дан Фироу.

На класическата и на съвременната музика са посветени следващите ни две рубрики – „Музикална кутийка“ и „От соул до рокнедрол“.

А в „История на изкуството за деца“  ще ви разкажем за Парижката Света Богородица  и за Тристан и Изолда.

Песните за специалната ни програма избира Албена Велева.

Да не се успите? Започваме точно в 9.00!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: