Ваканционна програма „Наука вкъщи“

от

публикувано на 29.03.2021

Има ли животно, което стиска носа си, за да не влизат мравки в него? Има ли жаба с плоско тяло и защо е такова? Имаме новина за всички малки изследователи и експериментатори! От „Био игри“ ви канят на онлайн ателиета.

Със свободен вход е първото ателие, на 3 април, в събота. То е посветено на „Необикновените животни“. Ще научите повече за срещите на професор Многознайко с непознати и фантастични животни, какъвто е Хоацинът – птицата с нокти на крилата.

Кое е първото живо същество на Земята? Има ли нещо общо с бактериите? Съществува ли и днес? Професор Многознайко е получил писмо, от което става ясно кое е най-древното същество на Земята. Ателието „Произход на живота“, ще се проведе в понеделник, на 5 април.

Кои видове са изчезващи? Кой е Джералд Даръл? Защо го помним и до днес? Ателието „Приключение в рая с животни“ очаквайте във вторник, на 6 април.

Ателието „Морски изследователи – изчезването на кораловите рифове“ очаквайте в сряда, на 7 април.

Какво прави лъва най-уникалния вид голяма котка? От какво се състои лъвският прайд? Кога лъвовете го напускат? Могат ли да оцеляват сами? Ателието „Лъвският прайд“ ще се проведе в четвъртък, на 8 април.

Кой е открил шоколада и къде? Какво съдържа той? Полезно ли е да се яде и по колко? Какво е вкус? В ателието „С вкус на шоколад“  можете да се включите в петък, на 9 април.

Ателиетата на „Био игри“ се провеждат от 11:00 до 13:00 часа, а продължителността им е 120 минути. Подходящи са за деца между пет и четиринайсет години. За повече информация посетете страницата на „Био игри“.

 

Източник: Хоацин / Уикипедия

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: