Детският съботен стрийм на 3 април

от

публикувано на 30.03.2021

В съботния стрийм на 3 април , между 9.00 и 12.00 часа,  на адрес www.detskotobnr.binar.bg , сме подготвили специално за вас:

Приказки от цял свят: „ Мушкатото Пенчо“, „Нечестният шивач“, „Арестуваните каменни статуи“, „Говорещата риба“ и още много вълнуващи истории с невероятни герои!

В радиосъстезанието „Златната ябълка“, Триглавият змей отново поставя децата на изпитания. Кой ще покаже най-добри знания и ще е първият финалист за месец април?

В „Работилничката за фантазьорстване и невероятстване“ с Ирина Вълчанова ще разберете какво може да поникне от едно вълшебно семенце, а  после ще разплетете загадката на Човекът-лъв.

В „Музикалната кутийка“ с Даниела Найденова, ще чуете коя мелодия се крие там.

Детската  етнографска рубрика „Яйцето на света“ с Ани Маринова ще ви запознае със саамите. Очаква ви пътуване до далечна Лапландия, където те живеят.

В поредицата за деца  „Музикални картинки“, Тома Спространов ще ви  разкрие защо Луис Армстронг е един от най-прочутите музиканти в света.

В „История на изкуството за деца“ ще научите за невероятния астрономически часовник Орлой в Прага.  Ще се започнаете с любопитни подробности около създаването на Карловия университет и Карловия мост и ще разберете какво представлява стилът  „мудехара“.

Музикалното оформление на съботния детски стрийм е на редактора Албена Велева.

Източник: https://pixabay.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: