Седмичната програма на ДЕТСКОТО.БНР от 5 до 12 април

от

публикувано на 04.04.2021

Всяка сутрин от 7.20 до 8.00 часа,  по програма  „Христо Ботев“ на Бълграското национално радио, звучи специалната ни програма за деца. Какво можете да слушате в ДЕТСКОТО.БНР през следващата седмица?

От понеделник до петък ще бъдете с пиеските на Радиотетъра за деца.

На 5 април ще се срещнете с един „Заек- победител“, от забавна тибетска приказка.

Във вторник, 6 април, ще можете да се  насладите на добре позната, но любима история, написана от Ханс Кристиян Андерсен  : „Славеят“.

На 7 април ще разберете кой е „Базен месечината“ и как е заслужил особеното си име.

Как Джак и Мери, от книгата на писателя Анди Джоунс, се озовават в Страната на крадците – слушайте в четвъртък и в петък.

В събота, на 10 април, в ДЕТСКОТО.БНР“ ви очаква нова среща с невероятно интелигентния и страшно любопитен триглав змей от детското радиосъстезание „Златната ябълка“. Поредният епизод на „История на изукството за деца“ ще ви отведе при индианците от племето ирокези, за да научите как живеят и какво танци танцуват. А после ще посетим един от най-красивите дворци на Франция – двореца Марли.

Неделята е посветена на културата на Япония и на войните-самураи. Не пропускайте и разказа за някогашните детски радиопредавания – с какви приказки са се събуждали вашите баби и дядовци, преди много години, когато са били деца.

Слушайте ДЕТСКОТО.БНР!

 

 

 

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: