Специалната ни програма на сайта за 10 април

от

публикувано на 09.04.2021

Събота сутрин, освен време за мързел и вкусна закуска, е и малък празник със специалната тричасова програма на детския сайт на Българското национално радио. Адресът е: www.detskotobnr.binar.bg.

Ето какво сме ви подготвили на 10 април, от 09:00 до 12:00 часа!

Точно в 09:00 часа започва приказният час! Очаква ви забавната история „Царе и поети“, на българския писател Панчо Панчев, известен на децата и като Дядо Пънч, и още корейски приказки – „Момчето с празната саксия“ и „Счупеното огледало“, приказки и истории, написани от деца – „Палачинките на баба“ и „Приказка за двата микроба“. Чуйте още забавните истории на Ръдиард Киплинг, персийски и славянски приказки.

След това имате среща с нашия извънредно умен триглав змей и Калина Колева, във втория епизод за април на радиосъстезанието „Златната ябълка“.

Програмата ни продължава с „Време за фантазиране“. Ирина Вълчанова ще ви отведе по следите на някои призрачни истории от мъглива Англия.

В съботна сутрин, заедно с Ани Маринова и етнографската рубрика „Яйцето на света“, подобно на британския мореплавател, пътешественик и изследовател Джеймс Кук, ще се отправим на далечно плаване към Нова Зеландия. Предстои Ви среща с коренното население на това приказно място – маорите и с традиционните за тях татуировки – моко.

Специалният ни съботен стрийм ще продължи с музика. В рубриката от „От соул до рокендрол“, водещият Тома Спространов ще ви представи певицата Бони Райт.

Програмата ни ще завърши с епизод от поредицата „История на изкуството за деца“. Темите тази събота са Пръстенът от Калиакра и Царевите кладенци.

Музиката избира нашият музикален магьосник – музикалният редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 10 април, 2021 г., от 9:00 до 12:00 часа!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: