Разходка в новата библиотека на град Бургас

от

публикувано на 14.04.2021

Чухте ли вече, че в Бургас отвори врати нова модерна библиотека? Тя носи името на големия български поет  „Пейо Крачолов Яворов“ и се намира на адрес: ул. „Св. Св. Кирил и Методий“.

Библиотеката е разположена на четири етажа. Ние ще се отправим към втория, където се намира  Детският отдел.  Там ви очакват над 86 хиляди заглавия на класически и съвременни автори. Но освен да се впуснете в литературния  свят, вие може и да поиграете. Да, не се шегуваме!

Детският отдел на библиотеката е цветен и интересен! Изглежда така, сякаш  оживяла приказка от книгите. Още по-хубаво е, че в приказката има място и за новите технологии. Детският отдел разполага със специална Z space стена и интерактивен магически под Funtronic.

Какво представлява Z space стената? Тя е поставена с образователна цел и дава възможност на посетителите да възприемат  съдържанието на три нива – виртуална реалност; 3D и интерактивност. На стената може да видите холограмни изображения; видео уроци по всички предмети от 1 до 12 клас; анимации и полезни презентации.

 

Интерактивният магичен под Funtronic е предназначен за учене и забавление.Така на  него може да играете футбол, но и да участвате във викторини на български или английски език.

Е, определено си заслужава да се посети новата библиотека в Бургас!

 

 

 

Източник: https://e-burgas.com/
Източник: https://www.burgas.bg/
Източник: https://www.burgas.bg/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: