Специалната ни съботна програма на 17 април

от

публикувано на 14.04.2021

И тази събота бъдете с  програмата на детския стрийм, която ще започне точно в 9 сутринта. Екипът на „Детското. БНР“ ви е подготвил безброй изненади.

Ще започнем с приказките,  които звучат всяка делнична сутрин в рубриката ни „Ранобудно петленце“. Ще ви  разкажем японската приказка за „Химбо и лястовичката“. После  ще разберете как се е появило красивото планинско цвете „Тинтява“. Ще стигнем и до звездите,  за да разберем каква е историята на съзвездието „Косите на Вероника“. Няма да пропуснем и децата,  които обичат да пишат. Ще чуете историята на „Човекът с много носове“. Ще се разходим и до „Кучешкото село“. Това е приказка, написана от Джани Родари,  а накрая ще  се забавляваме с „Нещо в тъмното“.

Готови ли сте да премерите знания с любопитния ни, чаровен, суперинтелигентен и с чувство за хумор триглав змей? Тогава слушайте внимателно състезанието „Златната ябълка“, защото змеят ви е подготвил най-различни въпроси. В този брой ще разберем кой ще стане победител за месец април и ще грабне голямата награда.

Следва „Детското БНР“ с Ани Маринова, която ще ви заведе в света на самураите.Това са   воините -защитници на Япония.

Време е да ви представим нашата най-нова рубрика. Тя се нарича  „Като Айнщайн“ и в нея ще се потопим в света на науката,  за да научим интересни факти и да натрупаме повече знания. Първото издание е посветено на вирусите и бактериите.

Ще продължим  с другата наша нова рубрика „Непознатите думи“. В нея ще търсим значението на думата „Реабилитация“, която звучи доста сложно, но има интересно значение.

Хайде сега  да се върнем назад във времето,  когато светът е бил обитаван от келти и друиди. Започва  „Яйцето на света“, с  Ани Маринова.

Време е за музика и  „От соул до рокендрол“! И в това издание Тома Спространов ще продължи да ви разказва за децата-звезди, стъпили на музикалната сцена от съвсем малки. В този брой ще подредим картинките от живота на легендата Стиви Уондър. Ще чуем интересни факти от неговия живот и ще се насладим на песните му, превърнали се в  световни хитове.

Ще завършим с поредния епизод на  „История на изкуството за деца“. Тази сутрин ще ви разкажем за Боянската църква.

Музиката специално за вас избира музикалния ни редактор Албена Велева.

Слушайте ни от 9 до 12 на адрес: www.detskotobnr.binar.bg

Забавлението ви е гарантирано!

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: