Как да ходим по тавана надолу с главата, без да паднем на земята?

от

публикувано на 20.04.2021

За тези от вас, които следят редовно нашите предавания, знаят за обиколката ни из залите на „Музея на илюзиите“. Днес е последната ни разходка. Нашата прекрасна екскурзоводка Киви Илиева и този път ни е подготвила вълнуващи изненади. Ще ви разкрия малка част от тях.

Знаете ли какво представлява  столът на Пуше, който всъщност е нещо като стол, но  не е. Той се издига като постамент от земята, но когато си направите снимка, стъпили върху него, на кадъра се вижда, че вие наистина стоите върху стол. Даже той може и да ви смали, или да ви изкара огромни на снимката…Как ви се струва?

После ще влезем в обърнатата стая, в която всичко е с главата надолу, а накрая като излезем от нея ще се премерим на илюзионния метър, за да видим колко сме пораснали, докато сме обикаляли из музея.

Да ви призная, фалшивият метър ми показа, че сега съм 190 см. Как стана така, че по време на тази разходка пораснах с цели 22 см.? Със сигурност, пръст в тази работа имат магията и илюзията – тези две неразделни приятелки, от които всеки човек има нужда в живота си, за да се забавлява.

 

 

Източник: Калина Колева
Източник: Калина Колева
Източник: Калина Колева
Източник: Калина Колева
Източник: Калина Колева

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: