ДЕТСКОТО.БНР по радиото от 26 април до 3 май

от

публикувано на 25.04.2021

Всяка сутрин от 7.20 до 8.00 часа, по програма „Христо Ботев“ на БНР , звучи  ДЕТСКОТО.БНР.

От понеделник до петък,  Радиотеатърът за деца се грижи да ви е интересно и приятно. Седмицата ще започне със забавната история за един мишок, който се превърнал в котарак – в понеделник и във вторник можете да чуете двете й части. Автор е Максим Асенов.

В сряда слушайте драматизацията по арменска народна приказка „Дървосекачът и вълшебното дърво“, а в четвъртък – “ Всеки кактус, телефон или момче“ на Симон Шварц.

На 30 април, в петък, е ред на “ Саждичка от Марс“, от  Диана Стоева.

В събота, в специалната ни програма за деца, можете да чуете първото за месец май, издание на радиосъстезанието „Златната ябълка“. Следва новата ни рубрика „Като Айнщайн“, в която този път ще разсъждаваме върху въпроса „защо стават земетресения?“. „История на изкуството за деца“, пък, ще ви заведе на кралски театър в Сиам, днешен Тайланд.

Навръх Великден, в неделя, ше търсим отговора на един от най-старите и спорни въпроси – кое е първо: кокошката или яйцето. Ще стане ясно как се правят най-вкусните козунаци „на конци“, а специални гости ще бъдат няколко гласовити деца от вокална група „Смехоранчета“.

Не пропускайте ДЕТСКОТО.БНР по радиото!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: