Детският съботен стрийм на 1 май

от

публикувано на 27.04.2021

В съботния стрийм на 1 май , между 9.00 и 12.00 часа,  на адрес www.detskotobnr.binar.bg , сме подготвили специално за вас:

Приказки от цял свят: „ Хубавицата камила“, „Ловджийски сънища“, „Тримата крадци“, „Алиса Търкуланка“, „Как е възникнал животът“ и още много вълнуващи истории с невероятни герои!

В радиосъстезанието „Златната ябълка“, ще се впуснете в приключение с Триглавия ни  змей.  Кой ли ще стане първият финалист за месец май?

В „Работилничката за фантазьорстване и невероятстване“ с Ирина Вълчанова ще последвате едни вълшебни балони, ще направите приказка с три думи и ще разберете кои са дебелаците от Гватемала.

Детската  етнографска поредица  „Яйцето на света“ с Ани Маринова ще ви срещне с туарегите. Очаква ви пътуване до гореща Сахара и запознанство с пустинните номади.

В  „Музикални картинки“, Тома Спространов ще ви  разкаже как Катерина Валенте прави своите първи крачки на музикалната сцена.

В „История на изкуството за деца“ ви предстои пътешествие до Италия. Там ще разберете повече за  историята на прекрасната катедрала   „Санта Мария Новелла” във Флоренция, ще научите тайните на  града-крепост Монтериджони и ще се запознаете с  едно от най-значимите произведения на италианската литература – „Божествена комедия” от Данте Алигиери.

Музикалното оформление на съботния детски стрийм е на редактора Албена Велева.

Източник: https://pixabay.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: