ДЕТСКОТО.БНР по радиото от 3 до 10 май 2021

от

публикувано на 01.05.2021

Всяка сутрин от 7.20 до 8.00 часа по програма „Христо Ботев“ на БНР, можете да слушате ДЕТСКОТО.БНР.

От понеделник до петък предаването се подготвя от Радиотеатъра за деца.  Седмицата след Великден ще бъде още по-празнична с драматизацията по любими книги от Астрид Линдгрен и Ерих Кестнер: в понеделник и вторник – първа и втора част на „Мили мой ,Мио“, а в сряда, четвъртък и петък – „Двойната Лотхен“.

В събота, на 8 май, веднага след поредния епизод на детското радиосъстезание „Златната ябълка“, очаквайте „Непознатите думи“ – ще разберете що за дума е  „корелация“…

В „История на изкуството за деца“  разказваме за танца на цилин. Цилин е божествено същество, едно от любимите цяла Източна Азия. То се храни с растения и избягва да ходи по земята, за да не настъпи някоя буболечка или животинка, но може да мята огън, ако види, че лош човек заплашва добър човек. Ще ви разкажем и за двореца Мукден , вторият по големина дворцов комплекс в Китай, след Забранения град в Пекин.  А знаете ли кога и от кого е било изобретено пианото? Слушайте и ще разберете!

На 9 май, в неделя,  ще научите как се представи вокална група „Радиодеца“ на тазгодишния Международен онлайн фестивал на изкуството и науката „Сен Дени“ във Франция. После ще си поговорим  що е то паметник на културата. Ще ви срещнем  и с  Василия Елезова, едно от наградените деца в  литературния конкурс „Искри“2020. За  финал  сме ви подготвили интересен разказ от историята на детските радиопредавания, посветен на един от любимите детски герои – Бърборино.

Слушайте ДЕТСКОТО.БНР!

Източник: БНР

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: