Съботната детска програма на сайта на 8 май

от

публикувано на 07.05.2021

И тази събота, на 8 май, от 09:00 до 12:00 часа, ви очаква специалната ни тричасова програма на детския сайт на Българското национално радио, на интернет адрес: detskotobnr.binar.bg.

Срещата ни започва с приказен час. Ще звучат приказки и истории от далечна Индонезия, от слънчева Африка, норвежки, руски, турски, и още приказки и разкази, написани от деца. Ще чуете още забавни истории от Ангел Каралийчев, Джани Родари, Герт Прокоп, Андре Мороа.

В съботния стрийм след 10:00 часа ще чуете втория епизод за месец май на радиосъстезанието „Златната ябълка“. Водещи са Калина Колева и нашият прелюбопитен и извънредно интелигентен триглав змей.

След това е време за новата ни рубрика „Като Айнщайн“. От нея ще научите „Защо стават заметресенията“. Вашият водач в света на науката е Ирина Вълчанова.

Още една нова рубрика – „Непознатите думи“ ще звучи в събота. Думата, която избра да ви представи Ани Маринова е „корелация“.

След това в детската етнографска рубрика „Яйцето на света“ Ани Маринова ще ви разкаже за едни малко особени пари – солните. Не случайно някога в Африка казвали, че който можел да си подправи храната със сол, той бил богаташ.

След 11:00 часа е време за музикалните ни рубрики. Тази събота Даниела Найденова, в рубриката „Музикална кутийка“, ще ви представи творчеството на един руски композитор от XX век. Тома Спространов, в рубриката „От соул до рокендрол“, ще продължи да ви запознава с деца-звезди. Тази събота той е избрал българската поетеса Петя Дубарова. Ще чуете песни по нейни стихове.

Детският стрийм ще завърши с епизод от „История на изкуството за деца“. Темата тази събота е „Истории върху стъкло, плат и камък“.

Песните за вас избира музикалният редактор Албена Велева.

Очакват ви три любопитни и забавни часа – на 8 май, от 9:00 до 12:00 часа, в стрийма на ДЕТСКОТО.БНР.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: