Поредица графични романи „Северно сияние“ от Малин Фалк

от

публикувано на 25.05.2021

Знаете ли какво означава „графичен роман“? Това е книга, в която историята се представя с помощта на последователност от картини. Може би ще кажете: „Ама това е комикс!“, но има разлика. И тя е в обема. Комиксът е къс разказ, докато графичният роман разказва по-дълга история. Следователно и картините са повече.

Малин Фалк е норвежка художничка, създател на поредицата графични романи „Северно сияние“.  Първата й книга се казва „Пътуване до Долината на йотуните“. Графичният роман представя приключението на Соня. Момичето се впуска в магично пътуване до Долината на йотуните, място където живеят тролове, говорещи животни и викинги. Соня е виждала тези същества само в рисунките на любимия си чичо Хенрик, но какво ли ще се случи, когато тези необикновени същества оживеят пред очите на героинята?!

Книгата  печели норвежката награда за детска литература ARK през 2018 година, която се присъжда за достижения в областта на комикса. През 2020 година се появява и втората книга от поредицата, озаглавена „Викингите и оракулът“.

Историята продължава да се заплита. Появява се тайнствен оракул – зловещ черен гарван. Той предлага своята помощ на викингите срещу Водния змей.  Но битката едва сега започва. Варис, обединява своята магичната сила с уменията на викинките, за да се изправят заедно срещу троловете.  Соня все още е в Долината на йотуните, при своите нови приятели. Ще успее ли смелото момиче да помогне на троловете и на плениния си чичо Хенрик?

Потопете се във фентъзи приключението на поредицата графични романи „Северно сияние“ и разберете какво се случва със Соня. Книгите са подходящи са деца над десет годишна възраст.

Източник: egmontbulgaria.com
Източник: egmontbulgaria.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: