Специалната ни съботна програма на 15 май

от

публикувано на 12.05.2021

И тази събота не пропускайте нашата специална съботна програма, която ще продължи три часа. Екипът на „Детското. БНР“  ви е подготвил много приятни изненади!

Ще започнем с приказките. Първо ще пътуваме до Бразилия, за да разберем „Как са се появили ананасите“. Да ви призная това ми е любимият плод. После  ще ви запознаем с „Парцаливка“, тя живее в Шотландия. А някога да сте чували за „Гарата, която не искала да стои на едно място“? За нея ще ни разкаже Доналд Бисет.  Луиджи Малерба пък ще ни каже повече за охлювите, които са главни герои в поредицата „Джобните разказчета“. И за едни малко нахални извънземни ще стане въпрос, които искали да посетят Земята само, за да откраднат кулата в Пиза. Няма да пропуснем и децата, които обичат да пишат. Ще чуете приказката „За деня и нощта“. А кой е „Палчо“ знаете ли? Ако слушате внимателно, ще разберете  неговата история.

Веднага след това е време за „Детското.БНР“. В това издание на предаването Виолета Димитрова ще ви срещне с Дари и Ани и техният вокален педагог Галя Коджаманова от детска вокална група „Смехоранчета“.

Готови ли сте за една много забавна среща с нашия любим, очарователен, прекрасен, остроумен и много интелигентен триглав змей? Досетихте се, че започва състезанието „Златната ябълка“. Кой ще стане победител за месец май ще стане ясно днес.

Следва нашата музикална поредица „От соул до рокендрол“. В този брой Тома Спространов ще продължи да ви разказва за децата-звезди, стъпили  от съвсем малки на сцената. В две поредни съботи ще ви запознаем отблизо с музиката на един от кралете на рокендрола – Литъл Ричард.

Ще завършим с поредния епизод от „История на изкуството за деца“. Ще ви разкажем историята на персийските килими и ще се върнем в далечната 1366 година, за да разгадаем загадки, направени от кост и обвити в коприна.

Музиката специално за вас избира музикалния редактор Албена Велева, а вие бъдете с нас от 9 до 12  и се забавлявайте!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: