Детският съботен стрийм на 22 май

от

публикувано на 19.05.2021

В съботния стрийм на 22 май , между 9.00 и 12.00 часа,  на адрес www.detskotobnr.binar.bg , сме подготвили специално за вас:

Приказки от цял свят: „Вълшебната четка“, „Маймунката и бонбонът“, „Тор и гигантите“, „Патиланско царство“, „Островът с лилавите плодове“ и още много вълнуващи истории с невероятни герои!

В рубриката „Домашен любимец“ с Калина Колева ще научите интересни неща около отглеждането на морски свинчета.

Среща с вокална група  „Радиодеца“ ви очаква в „Детското.БНР“. Диригентът на групата, Илина Тодорова разказва за онлайн участието в Eвропейския фестивал на изкуствата и науката „Сен Дени“.

Детската  етнографска поредица  „Яйцето на света“ с Ани Маринова е посветена на нестинарите.  Ще чуете повече за този старинен и частично запазен и днес  обичай.

В  „Музикални картинки“, Тома Спространов ще ви представи втората част за Литъл Ричард – „началото на рокендрола“, както го определят някои музиканти.

В „История на изкуството за деца“ ви предстои пътешествие до Средновековна Грузия. Как изглежда една от най-ценните грузински икони „Света Богородица“ от манастира Гелати? И какво интересно има около грузинската царица Тамара Велика?

Музикалното оформление на съботния детски стрийм е на редактора Албена Велева.

Източник: https://pixabay.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: