Как да си отгледаме канарче вкъщи?

от

публикувано на 25.05.2021

Харесвате ли канарчетата? А бихте ли си взели тази птичка за домашен любимец? Ако отговорът е да, то това, което ще чуете във файловете по-долу е точно за вас.

В този брой на рубриката „Домашен любимец“ ще разберете какви грижи трябва да полагаме, ако си имаме  канарче. Трудно ли се отглежда и от какво най-много се нуждае – търсим отговорите на тези и други въпроси с: Калоян, Георги, Алма и Максим.

Канарчето е домашен любимец, което привлича хората със своя хубав глас и ярко  оперение. Негова родина са Канарските острови. Оттам идва и името на птицата. Канарчето обитава още Азорските острови и Мадейра. Пренесено е в Европа от испанските мореплаватели. Канарчетата живеят на ята в естествената си среда, затова е препоръчително да се отглеждат по двойки. Окраската им е много разнообразна и красива. Тя е светла и  тъмна. Канарчетата обичат да пеят и помнят добре доста мелодии, които чуруликат през деня. Как трябва да оборудваме клетката, ако решим да си вземем канарче за домашен любимец, каква храна и плодове обича да похапва то и как да го предпазим от различни видове болести, ще ни каже Венци Павлов от магазин „Зоосвят“ в София.

Източник: БНР

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: