„Моят любим ден в училище“

от

публикувано на 11.06.2021

Това беше темата на инициативата „Вече знам“, която Община Търговище организира за първи път през тази година.  Петдесет второкласници от града участваха с писма за това  как си представят  любимия  ден в училище.  Беше изработена и специална пощенска кутия, където децата да пускат писмата си.

Къде се сега писмата? Те са изложени и достъпни да бъдат прочетени на специално обособено място в парк „Борово око“, наречено „Алея на знанието“.  В писмата участниците разказват кои са любимите им предмети, кои са най-ярките им преживявания в училище и какви искат да станат, когато пораснат. Целта на инициативата“Вече знам“ е да стимулира гражданската  ангажираност на децата от най-ранна възраст и да активира участието им  в културно-образователни дейности.

Разбира се, някои от децата  бяха отличени. Грамоти за участието си получиха: 2 „а“ и 2 „б“ клас на IV ОУ „Иван Вазов“, с класни ръководители Марияна Маринова и Шермин Ахмедова; 2 „г“ клас на I СУ „Св. Седмочисленици“, с класен ръководител Любомира Долапчиева. Отличия за индивидуалното си участие получиха Емил Радославов от 2 „г“ клас на II СУ „Проф. Никола Маринов“, с класен ръководител Калина Георгиева и Габриела Георгиева, 2 „д“ клас в I ОУ „Христо Ботев“, с класен ръководител Румяна Иванова.

Голямата изненада за всички участници в инициативата  беше празник в парка с  Явор Денчев. Известният микробиолог забавлява малчуганите  с демонстрации и експерименти от сферата на химията, физиката и биологията.

Е, грабвайте химикалката и напишете своето писмо. То може да е на тема, каквато ви харесва. Не се знае каква инициатива ще се появи и тогава вие, ще сте готови с писмото си.

Източник: https://www.targovishte.bg/
Източник: www.targovishte.bg
Източник: www.targovishte.bg

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: