Специалната ни програма за 19 юни

от

публикувано на 17.06.2021

И тази събота не пропускайте специалната ни тричасова програма, която  е пълна с изненади и много музика! Ще започнем с приказките за тази седмица, прозвучали в рубриката ни   „Ранобудно петленце“. Ще чуете „Запознай се“, една история написана от писателката Весела Фламбурари. После ще посетим  „Кучешкото село“.  „Лисицата и фазанът“ могат ли да бъдат приятели? Как мислите?  Сигурно, но зависи от това кой кого ще надхитри най-добре. После ще ви срещнем с  „Космическият детектив“, „Говорещата риба“ и „Черният пират“, за да ви разкажем техните  невероятни истории. Няма да пропуснем и децата, които пишат. Ще се забавлявате с „Премеждията на един шоколад“.

Веднага след това се пригответе за среща с любимия, очарователен, интелигентен и прелюбопитен триглав змей, който ще връхлети при нас с цял чувал въпроси. В последния брой на „Златната ябълка“ преди лятната ваканция   ще научим кой ще стане  победител на месеца и ще грабне голямата награда.

Следва  „Детското.БНР“ с Калина Колева. Подготвили сме ви страховити истории за великани, както и интересни уроци за малки момиченца, които си мечтаят  да станат феи.

Готови ли сте да решим една главоблъсканица? Тя хич не е лесна, защото е пълна с мистерии,  а значението й звучи сложно. Досетихте се, че на  ход е рубриката ни  „Непознатите думи“. Днес ще се опитаме да разберем какво означава думата „Увертюра“.

Време е за музика! Тази седмица в рубриката „От соул до рокендрол“ Тома Спространов ще продължи да ви разказва за децата- звезди, станали известни от съвсем малки. Предстои да  чуете историята на страхотната кънтри певица Доли Партън.

Ще завършим с поредния  епизод на  „История на изкуството за деца“. В него ще ви разкажем за съкровищата на град Халеб и София.

Музиката за вас избира музикалният редактор Албена Велева.

На 19 юни  не пропускайте специалната ни програма, която ще започне в 9 и ще продължи до 12.  Приятно забавление на всички!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: