„Море“ – занимателен речник

от

публикувано на 09.07.2021

Занимателният речник „Море“ предлага да се потопите в света на знанията за морето по един особено очарователен и интригуващ начин. Двамата португалци Рикардо Енрикеш (създател на текстовете в  книгата) и Андре Летрия (илюстратор) решават да гмурнат читателите в безкрайната морска терминология.

„Щом на нашата планета има повече море, отколкото земя, защо не се нарича планетата Море?“, пита шеговито авторът.  А след това  ви въвлича към течението от думи, подредени в азбучен ред и свързани по един или друг начин  с така любимото на всички ни море.

 Астролабия, гриб, лангуста…. скорбут, умияк, флибустиер. Звучат ли ви екзотично тези неща? Е, щом разгърнете страниците на занимателния речник „Море“, не само ще научите какво означат тези сложни думи, но ще имате възможност и да направите много експерименти, за които са ви дадени указания. Като например, айсберг в домашни условия  или „рециклирана“ медуза.

Всъщност, тази книга може да се  превърне в занимание и забавление и за вашите родителии. Изпитайте ги, прочетете им нещо, което със сигурност не знаят. Плувайте смело в морето от думи!

Източник: https://dakelche.bg/
Източник: https://dakelche.bg/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: