Специалната ни съботна програма на 10 юли

от

публикувано на 09.07.2021

Тази събота, на 10 юли, очаквайте специалната тричасова детска програма на сайта: detskotobnr.binar.bg. Ето какво сме ви подготвили!

Точно в 09:00 часа започва часът на приказките! „Роня и сивите джуджета“ по Астрид Линдгрен, „Малката Баба Яга и гарванът Абрахас“ по Отфрид Пройслер, Джобните разказчета на Луиджи Малерба, приказки от Весела Фламбурари, забавни истории, написани от деца, и още приказки от слънчева Италия, от Армения и от далечна Африка ще можете да чуете в съботната сутрин.

След това с ДЕТСКОТО.БНР, и в компанията на Виолета Димитрова, ще попаднете в детския научен център „ПланетУм“ в град Бургас, за да чуете повече за 20-те инсталации в трите зони на музея – „Енергия“, „Откриватели“ и „Иновации“.

Забавни рубрики ви очакват в следващите минути. Ани Маринова е подготвила епизод от „Непознатите думи“. От него ще научите какво означава думата константа. Ще чуете още и новия епизод на „Яйцето на света“ – детската етнографска рубирика, в която ви разказваме за далечни и непознати народи, за миналото и неговите обичаи. В съботната сутрин ще си говорим за примитивните вярвания.

Не пропускайте да разберете какво е скрила във вълшебната ни „Музикална кутийка“ музикалният редактор Даниела Найденова.

Следващата рубрика също е музикална – „От соул до рокендрол“ с водещ Тома Спространов. Той ще ви разкаже за британската певица Лена Заварони.

Тези от вас, които следят рубриката „Историята на изкуството за деца“, ще чуят епизода „Невероятният Тимбукту“.

Очаквайте и най-любимите си песни, подбрани от музикалния ни редактор Албена Велева.

Чакат ви три часа забавление – на 10 юли, от 9:00 до 12:00 часа по детското радио на сайта – detskotobnr.binar.bg.

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: