Тази торта е на 200 години

от

публикувано на 09.07.2021

Тя наистина е на  200 години,  защото е приготвена за първи път през 1820 година в Съединените Американски щати. Нарича се „Червено кадифе“ и е много вкусна. В  началото сладкарите използвали  за  сместа холандско какао, което било много меко и оцветявало брашното в червено, а оттам и блатовете добивали такъв цвят.

Някои легенди разказват, че дори се използвало червено цвекло, за да може сладкишът да добие тъмночервен цвят. Но, в началото тази торта не била предпочитана сред клиентите в сладкарниците. Тя  станала популярна през 30-те години на миналия век, когато била предложена за първи път в Австрия. Всеки, който можел да я опита оставал възхитен и я препоръчвал.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: