Съботната ни програма на 17-ти юли

от

публикувано на 14.07.2021

И тази събота на 17-ти юли бъдете с нашата специална програма, която ще започне точно в 9 сутринта и ще продължи до 12.  Екипът на „Детското.БНР“ ви е подготвил интересна програма, която не е за изпускане!

Ще започнем с приказките, които звучат в рубриката ни „Ранобудно петленце“. Ще ви разкажем за „Лятната ваканция“ и за „Китът“ от Ръдиърд Киплинг. После ви очаква среща с „Клоунът, който никога не се смеел“. А къде ли се намира „Раковината на изобилието“? Сигурно в ръцете на „Великанът без сърце“. Няма да забравим и децата, които обичат да пишат. Ще чуете  „Как слънцето и луната си поделиха деня и нощта“.

Веднага след това  е ред на „Детското БНР“. Очакват ви страховити истории за змейове, които живеят на края на света.

Следва етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. В този епизод Ани Маринова ще ви разкаже за децата от Папуа Нова Гвинея.

Какво ще кажете да отворим нашата „Музикална кутийка“ и да чуем каква мелодия е скрила в нея Даниела Найденова?

Хайде сега да се опитаме да решим една главоблъсканица. Тя не е никак лесна, затова си помислете добре преди да отговорите. Според вас какво е това  кукуда?

Време е за музика и за рубриката ни „От соул до рокендрол“. И днес Тома Спространов ще продължи да ви разказва за децата – звезди, стъпили на музикалната сцена от съвсем малки. В днешното издание ще  подредим картинките от живота на една наистина голяма певица, не толкова известна на вас, но  вашите родители със сигурност  я знаят. Това е Биг Мама Тортнън –  записала много песни, превърнали се в хитове, през 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век.

Ще завършим с епизод от  „История на изкуството за деца“. В него ще ви разкажем за  замъците  в  Залцбург и Толедо.

Музиката за вас избира музикалният редактор Албена Велева.

А вие не забравяйте да ни слушате! Започваме точно в 9 сутринта!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: