Съботната детска програма на 14 август

от

публикувано на 12.08.2021

И тази събота бъдете с детския  стрийм, който ще продължи цели три часа. Очакват ви интересни срещи, много музика и забавления с богатата програма на „Детското.БНР“, изработена специално за вас от нашия екип.

Започваме с приказките, които звучат всеки делничен ден в рубриката ни „Ранобудно петленце“. Ще ви разкажем историята на Млечния път,  а тя е от поредицата „Приказки за звездите“. После се пригответе за страховита среща с „Вещицата от килера“, както и за една разходка до „Кехлибарения замък“. Няма да пропуснем и децата, които обичат да пишат. Този път ще се запознаете с „Ракът от Ракинтош“.

Какво бихте направили, ако притежавате вълшебна четка? Аз знам. Ще нарисувате един голям оранжев морков, който не е като останалите  в градината, а по цял ден се сърди, защото за него никой не рони сълзи. Друго нещо си е лукът. В момента, в който го вземеш в ръце и веднага всеки започва да плаче. Ей такива истории ви очакват!

После е време за фантазиране с Ирина Вълчанова и нейните гости. Те ще отворят работилничката за невероятстване, този път на дъното на езерото Титикака, за да разберат как се е появило то.

Продължаваме с етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. В този епизод Ани Маринова ще ви разкаже за живота на Маорите – коренното население на Нова Зеландия.

Какво ще кажете точно в този момент да си направим една малка бърканица и да разменим героите от приказките. Например какво ще стане, ако седемте козлета отидат да живеят при седемте джуджета? Да обърнем тези две стари истории малко наопаки, пък да чуем какво ще се получи.

А какво означава думата „дизайн“, знаете ли? Ако не, слушайте внимателно  „Непознатите думи“ и ще разберете.

Следва музикалната ни рубрика „От соул до рокендрол“. Точно на рождения си ден, Тома Спространов ще ви разкаже за Краля на рокендрола – Елвис Пресли.

Ще завършим с поредния епизод от „История на изкуството за деца“. Очаква ви една приятна разходка из улиците на Флоренция, които ще ни отведат до  катедралата „Санта Мария Новела“,  дома на Данте Алигиери, а след това ще пътешестваме до крепостното градче Монтериджони.

Песните и музиката за вас избира музикалният редактор Албена Велева.

А вие бъдете с детския стрийм на 14-ти август, от 9 до 12  и се забавлявайте!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: