„Зелени библиотеки“ в парковете на София

от

публикувано на 02.08.2021

През целия месец август може да се присъедините към седмото издание на инициативата „Зелени библиотеки“ в парковете на София, организирана от Столичната библиотека. Идеята на „Зелени библиотеки“ е да накара по интересен начин най-малките деца да станат запалени читатели.

На прекрасно място като софийските паркове, ще имате възможност да се срещнете с известни музиканти и поети, ще може да получите безплатна читателска карта за Столична библиотека, да споделите  книга в инициативата „Вземи, прочети, върни“ от шестте къщички за книги, разположени на знакови места в парк  Витоша. Тази година ще бъда поставена такава специална къщичка и в Зоопарка. 

На 15 август ще бъде  представена и  изложба от ценни издания от фонда на Столична библиотека на тема зоология, между които една от най-уникалните и скъпи книги в света от 30 те години на XIX век – „Птиците на Америка“ с внушителните размери – колкото половин човешки ръст, както и първият определител на птиците в България от 1909 г.

На 29 август пред хижа „Алеко“ на Витоша ще може да се разгледа изложбата „Поздрав от София“, в която са представени старинни илюстровани  картички с емблематични гледки от столицата от края на XIX  и началото на XX в.

В детската арт програмата очаквайте – Атракционен клуб „Найя“ с клоунада и пантомима, Боби Мирчев с обичани детски песни, Таня Гигова – декориране и апликации, студенти от НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“, фондация „Деца на България“ -игри с мисловни карти и други.

.

Намерете „Зелените библиотеки“  от 10 до 14 часа на:

1 август /неделя / – Борисова градина

7 август /събота / – парк „Заимов“

8 август / неделя/ – парк „Гео Милев“

14 август/събота/ – Южен парк

15 август /неделя / -Зоопарк

21 август /събота/ – Градска градина

22 август /неделя / – парк „Света троица“

28 август /събота/ – Западен парк

29 август /неделя / – парк Витоша, пред хижа Алеко

Източник: https://pixabay.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: