Специалната ни съботна програма на 7 август

от

публикувано на 06.08.2021

В никакъв случай не пропускайте специалната ни съботната програма на 7 август, от 09:00 до 12:00 часа, която звучи на детския сайт на Българското национално радио на интернет адрес: detskotobnr.binar.bg.

Какво по-хубаво от това да се събудиш с приказка! Приказният ни маратон започва точно в 09:00 часа. Ще научите защо морето е солено, какво се случи на плажа в Остия? И още – как морето глътна тостер и кой е заекът Льок? Подготвили сме ви и някои от „Малките морски приказки“ на Роси Кота – „Морето и мидата“, „Ракът-отшелник“, „Мъдрецът“, „Луната и слънцето“ и др. Очакват ви още приказки написани от деца и такива от далечните райски Азорски острови.

Всички сте чували за самураите – смелите воини от Изтока. Но сигурно има много неща, които не знаете за тях. В съботната сутрин в ДЕТСКОТО.БНР Ани Маринова ви кани на далекоизточно пътешествие в света на самураите.

След него заедно с Ирина Вълчанова ще разнищите историята на езерото Титикака и тази на селата Кресльовци и Бърборци.

В детската етнографската рубрика „Яйцето на света“ Ани Маринова ще ви поведе по стъпките на цивилизацията, за да научите защо храненето с вилица навлякло големи главоболия на една византийска принцеса в далечния 11 век в богатия град Венеция.

Подгответе се и за музикални изненади. Каква мелодия е скрила в поредния епизод на „Музикална кутийка“ музикалният редактор Даниела Найденова? Това ще научите в събота.

В музикалната рубрика „От соул до рокендрол“ Тома Спространов ще ви разкаже за  детските песни във филмите на Уолт Дисни.

Тези от вас, които следят рубриката „Историята на изкуството за деца“, ще чуят епизода „Разкази за замъци“.

Очаквайте и най-любимите си песни, подбрани от музикалния ни редактор Албена Велева.

Чакат ви три часа забавление – на 7 август, от 9:00 до 12:00 часа на детското радио на сайта: detskotobnr.binar.bg.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: