Специалната ни програма за 11-ти септември

от

публикувано на 09.09.2021

И тази събота бъдете с нашата специална програма, с която ще се забавлявате цели три часа! Екипът на „Детското. БНР“ ви е подготвил много изненади, които гарантират вашето  добро настроение!

Ще започнем с приказките, които звучат в рубриката ни „Ранобудно петленце“. Ще се смеете и плачете с приключенията на двамата най-големи пакостници в света – Макс и Мориц.  После ще се запознаете с „Малката Баба Яга и гарванът Абрахас“. Няма да пропуснем и децата, които обичат да пишат. Очаква ви една истинска  „Какафония“, а след това ще се запознаете и с „Ливия“.

Следва „Детското.БНР“. Пригответе се за едно истинско, малко смешно и страховито пътешествие с кораб и няколко мишока на борда. Те са големи любопитковци и затова ще обиколят света по вода.

Дойде ред и на етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. В този епизод Ани Маринова ще ви разкаже за  солните пари в Африка.

След това ще отворим нашата „Музикална кутийка“, за да чуем каква мелодия е скрила в нея Даниела Найденова. Очаква ви едно от най-великите произведения на  композитора Сергей Прокопиев. Кое е то? Опитайте се да отгатнете сами!

А чували ли сте за племето „Пираха“, известно с това, че не спи.  Ако не, тогава чуйте повече за него от Ирина Вълчанова и нейните гости във „Времето за фантазиране и невероятстване“.

После ще се опитаме да разрешим поредната главоблъсканица. Какво е това спунк? На  този въпрос търсят отговор Ирина Вълчанова и нейните помощници. Опитайте се и вие да отговорите.

Време е за музика и рубриката ни „От соул до рокендрол“. И в този епизод Тома Спространов ще продължи да ви разказва за децата-звезди, стъпили на музикалната сцена от съвсем малки. Тази сутрин ще подредим картинките от живота на легендарния дует „Карпентърс“, създаден през 1969 година от Карен и Ричард Карпентър, които са брат и сестра.

Ще завършим с епизод от „История на изкуството за деца“. Днес ще ви разкажем за съкровищата на Португалия, остров Родос и Никопол. Приятно слушане!

Музиката избира специално за вас музикалният редактор Албена Велева.

А вие бъдете с нас в събота на 11 септември от 9 до 12 часа и се забавлявайте!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: