„Клод на море“

от

публикувано на 24.08.2021

През месец август всички са на море. Клод също. Кой е той ли? Едно необикновено куче. Литературен герой от поредицата „Клод“, написана и илюстрирана от Алекс Т. Смит. Лесно ще разпознаете Клод – той носи червена барета и червен пуловер. А случките, в които се забърква са незабравими. Изпълнени с емоции, смях , понякога  –  и с малка доза опасност. Но Клод винаги се справя успешно и завършва триумфално всяко поето  предизвикателство.

В детската книга „Клод на море“ симпатичното куче и неговият приятел  Сър Мъхесто чорапче решават да отидат за първи път на море. Какво е най-важно, когато тръгваме нанякъде? Багажът, разбира се. Е, Клод слага в своя куфар чифт плажни гащи, дайре, няколко сандвича, лосион против слънце, флакон със сметана на пяна и един…абажур. Нали знаете какво е абажур? Приспособление за приглушаване на светлината от лампите. За какво ли му е той?

 

Оказва се, че багажът на Клод му спасява живота, когато попада на пиратски остров. Какво се случва там и как едно малко куче като Клод може да спаси човек от огромна акула, може да разберете в увлекателната  история „Клод на море“.

 

Източник: https://timelines.store/
Източник: https://timelines.store/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: