Специалната ни съботна програма на 4 септември

от

публикувано на 02.09.2021

Все още е лято, а до първия училищен звънец има време! Затова дишайте спокойно и се погрижете за доброто си настроение със специалната тричасова програма на детското радио на интернет адрес: www.detskotobnr.binar.bg.

Любими герои и приказки ви очакват точно в 09:00 часа! „Мечо Пух и муслоните“ по Алън Милн, „Пътешествието на Татко Мумин“ по Туве Янсон, шотландската приказка „Нищо-нищичко“, „Принцът и рибата“ от писателя Панчо Панчев, „Слончето гимнастик“ и „Новата червена шапчица“, българската приказка „Умният цар Лъв“ и африканската „Храбрият Самба“. И това не е всичко.

Малко след 10:00 часа в ДЕТСКОТО.БНР от Ани Маринова ще разберете кои книги са прочели някои от вас през лятната ваканция.

Следва „Време за фантазиране“ с Ирина Вълчанова – ще обсъдите новите и странни употреби на велосипеда. В рубриката „Игра на думи“ ще се опитате да познаете какво е „джиджи папа“, а с „Тайни и загадки“ ще попаднете в „Зоната на мълчанието“.

„Защо някога захарта е било по-скъпа от златото“ ще научите от Ани Маринова, в детската етнографска рубрика „Яйцето на света“.

Очаквайте и поредния епизод от рубриката на музикалния редактор Даниела Найденова – „Музикална кутийка“. Какво е скрила този път в нея ще разберете в събота.

След това ще чуете музикалната рубрика „От соул до рокендрол“, с водещ Тома Спространов. Епизодът е посветен на групата The Jackson 5.

Съботната ни програма ще завърши с поредицата „История на изкуството за деца“. Пригответе се за пътешествие от „От Макао до Париж“.

Музиката в детското радио с много настроение избира за вас музикалният редактор Албена Велева.

Очакват ви три любопитни часа забавление – на 4 септември, от 9:00 до 12:00 часа, в стрийма на ДЕТСКОТО.БНР.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: