ДЕТСКОТО.БНР по радиото от 6 до 13 септември

от

публикувано на 05.09.2021

Всяка сутрин  от 7.20 до 8.00 часа, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио, можете да слушате ДЕТСКОТО.БНР.

Започваме с Радиотеатъра за деца, от понеделник до петък. Сещате ли се от коя книга е този откъс? :“Чу как Заека си говори: „О, божичко, божичко! Ще закъснея!“ (По-късно, като размисли, стори й се, че би трябвало да се зачуди; но в минутата не намери нищо необикновено.) Ала когато Заека важно извади часовник от джоба на жилетката си, погледна го и пак забърза, тя скочи на нозе; мина й като светкавица през ума, че никога по-рано не беше виждала заек да носи жилетка или часовник; пламнала от любопитство,  се затича след него през полето и успя да види как той се спусна в една голяма заешка дупка“..

.Ами, да, това е „Алиса в Страната на чудесата“ от Луис Карол! Тази седмица ви очаква  радиосериал по  любимата книга.

В събота , на 11 септември, ще бъдете с фокусниците и тяхното изкуство, а после ще ви разкажем за един писател , почти вълшебник – чешкия автор Карел Чапек. От детската етнографска рубрика „Яйцето на света“ ще научите какви са били така наречените „солни пари“, използвани в Африка, а поредният епизод от поредицата „История на изкуството за деца“ е посветен на древните маски и рисувани кукли.

Детската програма в неделя  събира на едно място истории за пътешествия с мишки , объркани приказки и пиратски приключения.

Слушайте ДЕТСКОТО.БНР!

,

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: