В света на страшните викинги

от

публикувано на 27.09.2021

За всички вас, които обичате страшните приключения, свързани с дракони, прилепи, джуджета и духове, ние от „Детското.БНР“   предлагаме на  вашето внимание една много страховита книга, която ще ви пренесе в света на викингите. Тя се нарича „Мечът на викингския крал“.

Сюжетът ни отвежда в далечните тъмни времена, когато всички викинги се прекланяли пред техния бог  Фрейр. А едно малко момче, на име Етелберт пък обичало да се присмива на всички и често изпадало в такива ситуации, че се чудело как да се измъкне. И един ден, след комична среща с дрипан английски воин и един изгорен хляб, то станало оръженосец на английския крал Алфред и се оказало, без да подозира, че се е  забъркало в предстоящата битка между двама крале. Острият му ум и леко безразсъдни идеи го отвеждат в лагера на викингите под прикритие, където се запознава с поведението, боговете и песните на врага.

Отнякъде малкото момче разбира, че мечът, който държи в ръцете си бог Фрейр е магичен и може да промени живота на всички викинги. Дали Етелберт ще успее да го вземе и да промени техния свят? Ще разберете, ако прочетете книгата „Мечът на викингския крал“, от Тери Диъри.

 

Източник: Детски книги.ком

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: