Специалната ни програма в сайта на 2 октомври

от

публикувано на 30.09.2021

Приказки, радиосъстезание, фестивали и игри, непознати думи, музикални рубрики и любими песни, вълнуваща история на изкуството и късче лято сме запазили за вас в стрийма на детския сайт на Българското национално радио, в събота, на 2 октомври, от 09:00 до 12:00 часа. Търсете го на интернет адрес: www.detskotobnr.binar.bg.

Приказният час започва в 09:00 часа. Очакват ви „Приказки от Мъгливия Албион“ – старинни истории за смели рицари, могъщи вълшебници, зли друиди, безмилостни елфи, симпатични браунита и естествено феи, които някога били всесилни! Ще чуете английската приказка „Младият Роланд“, шотландските „Децата на краля на Ейлп“ и „Рицарят елф“, и още „Дъщерята на пекаря“ и „Сам-самичък“. А ако не знаете какво означава Албион – ще разберете в събота.

След това се подгответе за първия епизод за октомври на радиосъстезанието „Златната ябълка“. Имате среща с нашия извънредно любопитен и проницателен триглав змей и с децата от 47 СУ „Христо Данов“ в София.

Съботната ни програма ще продължи с ДЕТСКОТО.БНР. Ще ви отведем в град Етрополе, където в края на лятото се проведе МОГА фест. Част от събитието беше и детската радиоработилничка – „Репортер за един ден“, осъществена заедно с Историческия музей на града. От предаването ще научите още и кои са най-забавните игри на 90-те години.

Ако не знаете какво означава думата „скáла“ слушайте след това рубриката „Непознатите думи“.

В събота Тома Спространов, в музикалната рубрика от „Соул до рокендрол“, ще ви разкаже за Бони Райт.

Детският стрийм ще завърши с епизод от „Историята на изкуството за деца“. Темата тази събота е: „Мозайки, маски и рисувани кукли“.

Любимите ви песни в детския стрийм избира музикалният ни редактор Албена Велева.

Очаквайте специалната ни тричасова детска програма в събота, на 2 октомври, 2021 г., от 9:00 до 12:00 часа!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: