Да се забавляваме с ДЕТСКОТО.БНР

от

публикувано на 08.10.2021

И тази събота не пропускайте специалната ни програма, която ще започне точно в 9.00 часа в детския сайт.

Ще започнем с приказките, които звучат всяка делнична сутрин в рубриката „Ранобудно петленце“.  „Бащата на всички койоти“ и „Огнена диря“,  по индиански легенди, „Правда и Кривда“от Ран Босилек. Тази седмица  имаме и премиера – представяме ви „Приказка с корабче“ от Анелия Янковска – Сенгалевич. Ще завършим  с „Алиса Търкуланка“ и героите от древногръцката митология.

Състезанието „Златната ябълка“ ви предлага  поредната забавна среща с невероятно чаровния, интелигентен и прелюбопитен триглав змей, който и тази събота е приготвил торбата с въпросите и очаква отговорите на децата, които ще се изправят срещу него.

После Ани Маринова ще ви припомни най-интересните моменти от  Арт-ваканция  на  Витоша 2021.

Ще си поиграем  и на главоблъсканица или нещо като „Игра на думи“. Според вас, какво означава думата „джиджи папа“? Как ви звучи? Може би малко смешно, но да чуем какво мислят Ирина Вълчанова и нейните малки помощници в Работилничката за фантазьорстване и невероятстване.

В „От соул до рокендрол“ Тома Спостранов ще продължи да ви разказва за децата-звезди, стъпили на музикалната сцена от съвсем малки. Ред е на музикантите от легендарната група „Shadows“. Ще чуем техните инструментални изпълнения, превърнали се в хитове номер 1.

Ще завършим с поредния епизод на „История на изкуството за деца“. В него ще ви разкажем за неповторимите храмове в Судан, крепостта Перистера и замъкът Уиндзор.

Музиката и песните за вас избира музикалният редактор Албена Велева.

А вие ни слушайте на 9 октомври от 9.00 до 12.00 часа и се забавлявайте с нашата програма!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: