Специалната ни съботна програма за 23 -ти октомври

от

публикувано на 22.10.2021

И тази събота не пропускайте да чуете нашата програма, специално подготвена за вас, мили деца!

Ще започнем с приказките, които звучат всяка делнична сутрин в рубриката ни „Ранобудно петленце“. Ще ви разкажем за „Страшната котка“ и „Куклата Галдора и враните“. Няма да пропуснем и рождения ден на Джани Родари. Ще чуете неговата история, посветена на светофара, който светел само в синьо. После ви очаква среща с двама много смели герои. Това са „Малките Винигър“. Няма да пропуснем и децата, които обичат да пишат. Ще чуете забавната история за „Палавото село“ – приказка, написана от деца за деца.

Продължаваме с „Детското. БНР“, в което ще отвори врати работилничката за фантазьорстване и невероятстване. Ирина Вълчанова и нейните гости ще ви предложат интересни идеи как да консервираме лятото.

Следват  „Непознатите думи“. Този път ще научите какво означава думата „дизайн“.

Ред е на етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. В този епизод Ани Маринова ще се върне назад във времето и ще ви разкаже какви са били  представите на българите за луната и звездите.

После ще отворим нашата „Музикална кутийка“, за да разберем каква мелодия е скрила в нея Даниела Найденова.

Време  е за главоблъсканица! Според вас какво е това „джаботикаба“? Ако не знаете, Ирина Вълчанова и нейните малки помощници ще ви дадат отговор на този въпрос.

Веднага след това е време за музика! В рубриката ни „От соул до рокендрол“ Тома Спространов ще продължи да ви разказва за децата-звезди. Този брой е посветен на Стиви Уондър.

Ще завършим с епизод от „История на изкуството за деца“. В него ще ви разкажем за Средновековен Мюнхен.

Музиката за вас избира музикалният редактор Албена Велева.

Започваме точно в 9.00 часа, на 23-ти октомври и ще бъдем заедно цели три часа!

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: