ДЕТСКОТО.БНР по радиото: 25.10- 01.11

от

публикувано на 24.10.2021

Програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио ви предлага всяка сутрин , от 7.20 до 8.00 часа, специална детска програма в ДЕТСКОТО.БНР.

В делничните дни слушайте драматизациите по приказки на Радиотеатъра за деца.

В понеделник  ще ви срещнем с героините от известната  приказка „Трите предачки“.

Във вторник  е ред на „Ян-пухеният юрган“ – докато старият латернаджия Ян спи, куклите му  решават да си устроят Лунен бал. Само че, лошият Скарлатино ги пленява в своя цирк. Как  ли ще завърши тази история?…

В сряда ще правим вълшебства с любимите Братя Грим с “ Дяволът и  трите златни косъма“.

Ено Рауд и неговите “ Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада“ ще ни гостуват в четвъртък и в петък.

Детската ни програма в събота ще започне с епизод на етнографската ни рубрика „Яйцето на света“ – този път ще си говорим за гората и нейните тайни. В „Домашен любимец“ пък,  главният герой ще бъде  таралежът. В „История на изкуството за деца“ ще ви разкажем за френския поет Никола Боало, известен още като критик и реформатор на френската поезия. А след това ще се отправим на пътешествие към Южна Америка.

В неделя ще разберете къде се намира Краят на света, ще се запознаем с цяла компания от страховити змейове и ще ви представим Анастасия Боянова, поредния награден участник в конкурса за детско литературно творчество „Искри“ на Българското национално радио,  и нейната приказка „Небесната вещица“.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: