Специалната ни програма за 6 ноември

от

публикувано на 04.11.2021

Нашата  съботна програма, специално подготвена за вас, мили деца, ще започне точно в 9 часа сутринта и ще продължи до обяд. Не я пропускайте, защото ви очакват  много приятни изненади!

Ще започнем с приказките, които звучат всяка делнична утрин в рубриката „Ранобудно петленце“. Ще чуете една приказна история, която идва от далечна Персия и се нарича „Котките на предачката“. После следва среща с „Малкото призраче“, от Астрид Линдгрен и  приказката за „Тиквата“,  написана от Весела Фламбурари. Няма да пропуснем и децата, които обичат да пишат. Очаква ни една интересна история за „Сънят“. А кой е „Докторът-вълшебник“, знаете ли? Ще разберете, ако слушате внимателно и тази история.

Веднага след това е време за среща с прелюбопитния и очарователен триглав змей, в състезанието „Златната ябълка“. Да видим кой ще стане победител на седмицата.

За тези от вас, които не са имали възможност да чуят предаването посветено на музикалната академия за таланти „Мюзик фактори“, могат да го направят сега. Виолета Димитрова ви среща с Георги  Янков – вокален педагог и певец, както и с деца таланти, които обичат да пеят от съвсем малки и мечтаят за  световната сцена.

Следва етнографската ни рубрика  „Яйцето на света“. В този епизод  Ани Маринова ще ви разкаже за викингите.

Работилничката за фантазьорстване и невероятстване отваря врати тази сутрин отново. А Ирина Вълчанова и нейните гости  ще се опитат да променят света по много интересен начин.

После е време  за  рубриката „Тайни и загадки“. Ирина Вълчанова и нейните помощници тръгват по следите на човека-лъв.

За почитателите на хубавата музика  следва  рубриката ни „От соул до рокендрол“, с Тома Спространов, който този път ще подреди картинките от живота на Клиф Ричард – дете-звезда на Великобритания. Започнал своята кариера като тийнейджър.

Ще завършим с поредния вълнуващ епизод от поредицата „История на изкуството за деца“. Ще ви разкажем за една от най-красивите църкви във Флоренция – „Санта Мария Новела“. Ще научите интересни факти от живота на Данте Алигиери, а след това ни очаква разходка до укрепения град Монтериджони.

Музиката за вас избира музикалният редактор Албена Велева.

А вие бъдете с нашата програма на 6 ноември, от 9 часа и се забавлявайте цели три часа!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: