Кой е екипът заснел филм за водопада в село Хотница?

от

публикувано на 10.11.2021

Знаете ли къде се намира село Хотница с прочутия си водопад? Ще ви кажа: съвсем близо до Велико Търново. Той вдъхнови група ученици да заснемат 13-минутен филм за него и да се явят на конкурс  за мултимедийни продукти на тема „Красиви природни обекти в България“, организиран от Тракийския университет в град Стара Загора, по повод „Нощта на европейските учени“ за 2021 година.

Стелиана Каменова, Никол Петрова и Николай Кънчевски са децата заснели филма. Ръководител на проекта е учителят по музика Добрин Пелтеков – винаги пълен с безброй интересни и вълнуващи идеи, които се превръщат в реалност. И най-важното те носят удовлетворение от добре свършената работа и разбира се, напълно заслужени награди. 13-минутния късометражен филм за Хотнишкия водопад, получи първа награда на журито на Тракийския университет в Стара Загора.

Към филма децата добавят различни ефекти, музика и анимация. Правят много дубли,  докато не успеят да заснемат най-добрия. И така лятната ваканция се превръща във вълнуващо и незабравимо преживяване. Освен, че спечелиха първа награда, учениците на г-н Пелтеков получиха и грамоти, а техният филм бе отличен сред общо 15 други,  участвали в категорията „Мултимедийни продукти“. С нетърпение очакваме и следващите им проекти, за да ви ги представим в нашето предаване.

А с  Никол, Стелиана, Николай и г-н Добрин Пелтеков се свързах по телефона и сега ви предлагам да ги чуете.

 

Източник: Добрин Пелтеков – личен архив
Източник: Добрин Пелтеков – личен архив

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: