Съботната радиопрограма в сайта на 20 ноември

от

публикувано на 18.11.2021

 

Какво можете да слушате между 9.00 и 12.00 часа  в детския сайт?

Специалната ни тричасова програма, както обикновено, започва с приказен маратон. Какви истории разказват кестените, къде се намира вълшебният кехлибарен замък и какво ще стане, ако малката Баба Яга се срещне с гарвана Абрахас…Ще получите и отговор на въпроса защо зайците имат къси опашки. Ще ви правят компания маймунката Голо и кравата Анабела. Чака ви среща и с цар Безсънко, а с приказката в стих „Радиатор и гладиатор“, написана от дете, доста ще се посмеете!

Ще научите  и много интересни факти за небесните тела, както  и  за произхода на  имената на нотите.

Който е пропуснал да чуе в радиоефира на програма „Христо Ботев“ финала на радиосъстезанието „Златната ябълка“, ще може да си навакса пропуснатото, под мъдрото ръководство на изключително интелигентния и невъобразимо любопитен Триглав Змей.

Етнографската рубрика „Яйцето ва света“ този път е посветена на северно американските индианци, а в „От соул до рокендрол“ Тома Спространов ще ви запознае с певицата Кони Франсис.

С „История на изкуството за деца“ ще пътувате до Франция, за да разгледате красивия град Авиньон, а после ни очаква и пътешествие до испанската Малага.

Към всичко това прибавяме мнооого музика!

ДЕТСКОТО.БНР в събота не е за изпускане!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: