Още от приключенията на Клод

от

публикувано на 24.11.2021

 

През лятото ви запознахме с кучето Клод, което беше на море. Днес ще ви представим другите две книги, посветени на смелия дакел, готов във всеки момент за големи приключения.

В книгата „Клод на село“  героят се отправя към  най-близкото село. Там, Клод обува гумени ботуши и се превръща в истински фермер. Събира яйца от Кокошия дом на госпожа Кудкудяк, отвежда овцете в кошарата, разхожда конете.  Всичко е толкова вълнуващо! Неизменно до Клод е и неговият приятел Сър Мъхесто чорапче.

Когато двамата решават да посетят селския панаир, там се случва нещо страшно. Разярен бик подгонва съдията от конкурсите. Никой от присъстващите не смее да направи нещо. Освен Клод. Той смело се хвърля след бика. Как ще завърши всичко, може да разберете в детската книга  „Клод на село“.

В книгата „Клод; Някой да иска ягоди?“ симпатичното куче ще ви отведе на тенис турнира „Лапа рай“. Клод ще участва само, за да спечели купа, пълна с ягоди и сметана. Това е неговата любима закуска във вторник сутрин.

Но срещу Клод се изправя малкото момиче Кимбърли, което никога досега  не е печелило.  Дакелът решава да постъпи благородно и да зарадва Кимбърли като й подари победата. Дали въпреки този жест, Клод ще хапне  мечтаните от него и Сър Мъхесто чорапче ягоди? И наистина ли,  когато правиш добро на някого, после доброто се връща отново при теб? Очаква ви необикновено приключение и този път.

 

Източник: https://timelines.store

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: