„Голяма книга за буболечките“

от

публикувано на 26.11.2021

 

Обичате ли буболечки? Или ви е страх от тях? И в двата случая ви препоръчваме да разгърнете „Голяма книга за буболечките“ и да се потопите в буболечешкия свят. Книгата е истинска енциклопедия, която ще ви помогне да научите интересни факти за различните видове буболечки и начина им на живот.

Ще разберете, че мухите могат да ходят надолу с главата; мравките умеят да се движат по миризмата, когато търсят храна; паяците имат осем очи, а щурците разполагат с по два чифта крила, но въпреки това повечето от тях не могат да летят.

Всички любопитни неща около света на буболечките са представени чрез прекрасни цветни илюстрации, които допълват картината за живота на буболечките. Авторът и илюстратор на книгата, Ювал Зомер  ви е подготвил забавни предизвикателство. Като напримерq да преброите колко нощни пеперуди е нарисувал или да намерите двата гърбоплавача – бръмбари, които плуват във вода. В края на книгата ще откриете и интересни идеи как да направите „Хотел за пчели“, „Къмпинг за пълзящи гадини“ или „Кафене за гъсеници“.

 

 

 

Източник: https://www.raketabooks.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: