Специалната ни програма за 4-ти декември

от

публикувано на 02.12.2021

 

И тази събота не пропускайте нашата специална програма в сайта, която започва точно в 9.00 сутринта!

Първи са приказките, които звучат всяка делнична утрин от 6.50  в рубриката ни „Ранобудно петленце“. Ще чуете „Маймунката Джако и палачинките“, историята на „Камилата“ от Ръдиърд Киплинг. Ще разберете „Как луната се е появила на небето“ и коя е „Хитрата лисица“. Няма да пропуснем и децата, които обичат да пишат . този път ще чуете  историята  „Вълшебният ботуш“.

Веднага след това е време за въпроси и награди в състезанието „Златната ябълка“.

Следва „Детското.БНР“  с Виолета Димитрова. В първата част на предаването ще ви срещнем с победителите от седмото биенале на църковните  изкуства, което се проведе във Велико Търново. А после ви очаква среща със забавната Мама Нинджа и нейният котарак-беглец.

В поредния епизод на етнографската ни рубрика „Яйцето на света“ Ани Маринова ще ви разкаже как са се празнували рождените дни в древността.

В рубриката ни „От соул до рокендрол“Тома Спространов ще продължи да ви разкава  за децата – звезди, стъпили на музикалната сцена от съвсем малки. В този брой ще подредим картинките от живота на легендарния  Рей Чарлс.

Ще завършим с поредния вълнуващ епизод на „История на изкуството за деца“. В него ще ви разкажем за Миланския часослов и  катедралата в Торино.

Музиката за вас избира музикалният редактор Албена Велева.

А вие бъдете с тричасовата ни съботна програма и се забавлявайте!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: