ДЕТСКОТО.БНР по радиото от 6 до 13 декември

от

публикувано на 05.12.2021

 

Всяка сутрин от 7.20 до 8.00 часа, по програма „Христо Ботев“ сте с „ДЕТСКОТО.БНР“! Какво ще ви предложим през следващата седмица?

От понеделник до събота ще бъдете с два радиосериала на Радиотеатъра за деца: в понеделник и вторник – първа и втора част на драматизараната чешка приказка „Конопка“, а в сряда,четвъртък и петък – трите части на прекрасната Андерсенова приказка „Снежната кралица“.

В събота триглавият змей от радиосъстезанието „Златната ябълка“ ще се изправи пред смелите „юнаци“- състезатели, с цяла торба въпроси. Ще ви разкажем  и за най-известните коледни пазари в Европа.  В „История на изкуството за деца“ ще научите много за златотъканите джамдани – едни от най-скъпите платове, произвеждани някога в град Мосул, днешен Иран. Ще ви отведем и в Сейнт Мерис сити , „изгубената“ столица на щата Мериленд, САЩ.

В неделя ще отворим Работилничката за фантазьорстване и невероятности, където ще майсторим подаръци за непослушни деца, ще разгадаваме тайните на невероятните каменни яйца, ще  търсим смисъла на разни странни думи и ще обличаме в истории мелодиите, скрити в нашата „Музикална кутийка“.

ДЕТСКОТО.БНР не е за изпускане!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: