Специалната ни съботна програма на сайта

от

публикувано на 10.12.2021

 

Тази събота, от 9.00 до 12.00 в детския сайт отново можете да се забавлявате с програмата на ДЕТСКОТО.БНР.

Ще започнем с маратон от приказки. „Рибарят и златната рибка“ – добре познавате тази приказка, но няма как да не ви се прииска  пак да я чуете, Следват  китайската приказка „Заекът и тигърът“, любимата „Дядовата ръкавичка“ и една от най-древните приказки на света – тази за Гилгамеш,

Три приказки от Джани Родари ще ви накарат да „усмихнете“ целия си ден: „Светофарът“, „Принц Скрежко“ и „Откъде идват приказките“.

Не сме забравили и историите, написани от деца за деца  – „Шест зелени шапки в коридора“ и „Приказка с мустаци“. А приказката на Весела Фламбурари „Коледната картичка“ ще ви напомни, че Дядо Коледа вече товари шейната с подаръците.

Пак към идващия празник ще се отправим с канелените ни приключения и представянето на най-новите коледни книги за деца. И може би, ще ви изненадаме, но ще разберете, че Ези и Тура са приказни герои, а Рапунцел е пряко свързана с рапануйците…

В поредния епизод на „От соул до рокендрол“ Тома Спространов ще ви разкаже  за Литъл Ричард.

Етнографската ни рубрика „Яйцето на света“ този път ще ви разкрие защо някога захарта е била по-скъпа от златото, а с „История на изкуството за деца“ ще се отправим към Гватемала и Марсала.

Съботната ни програма не е за пропускане!

Източник: БНР

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: