Специалната ни програма на сайта на 18 декември

от

публикувано на 15.12.2021

Събота сутрин винаги е празник със специалната тричасова програма на детския сайт на Българското национално радио, на интернет адрес: www.detskotobnr.binar.bg.

Ето какво сме ви подготвили на 18 декември, от 09:00 до 12:00 часа!

Приказният час на съботния стрийм започва точно в 09:00 часа! Очакват ви приказки за джуджета – веселите истории на Весела Фламбурари и Светослав Минков, на шведската писателка Селма Лагерльоф и на американския автор Ъптон Синклер. Ще разберете как джуджето Джу изчезна по Коледа и какви ги върши джуджето Тинтирин. Подготвили сме ви още историите на Билбо Бегинс, африкански и японски приказки, а също и такива, написани от деца.

След 10:00 часа ще започне финалът на радиосъстезанието „Златната ябълка“ за месец декември. Въпросите към участниците задава нашият извънредно любопитен триглав змей.

След това Ирина Вълчанова ще отвори работилничката ни за фантазьорстване и невероятстване. Ще научите какви подаръци получават непослушните деца, какво означава думата кудук, каква е тайната на каменните яйца и ще чуете каква мелодия сме скрили в нашата „Музикална кутийка“.

Знаете ли кога точно се появяват караконджулите? Що за същества са те? Кои дни в година наричаме „поганото“, и още „мръсни“, или „каракончови дни“ и защо? Това ще научите от детската етнографска рубрика „Яйцето на света“.

Детският стрийм ще продължи с музикалната рубрика „От соул до рокендрол“. Този път водещият Тома Спространов ще ви представи втората част на епизода за американската рокендрол легенда – Литъл Ричард.

Програмата ни ще завърши с епизод от поредицата „История на изкуството за деца“.Той е посветен на чайната церемония и на джамията със 77 кубета.

Песните в стрийма избира нашият музикален вълшебник – музикалният редактор Албена Велева.

Чакат ви три часа забавление – на 18 декември, от 9:00 до 12:00 часа, на детския сайт на Българското национално радио.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: