Интересни истории за финландските джуджета

от

публикувано на 16.12.2021

Всички знаете, че къщичката на дядо Коледа се намира в селцето Рованиеми, разположено в областта Лапландия. Неговият дом  е почти накрая на Финландия, там където не живеят много хора, горите са гъсти и има много лосове и северни елени. Има и джуджета. Те помагат на добрия старец през цялата година, за да могат всички деца да получат навреме подаръците си за Коледа .

Обичаният детски писател Маури Кунас е решил да посвети една от книгите си на тези малки същества. Тя се нарича „Книга за финландските джуджета“ и е подходяща за деца от 4 до 12- годишна възраст.

Авторът е събирал години наред позабравени истории за джуджетата във Финландия, които живеели скрити в домовете на хората. Някои от тях били добри,  други пък правели пакости и нарушавали спокойствието. Какви са били причините затова никой не знае, но пък хората не се страхували от джуджетата. Ставали приятели с тях и даже било от голямо значение в дома им да живее джудже.

Книгата вече е в книжарниците, а вие, мили деца, я прочетете и се забавлявайте с приключенията на финландските джуджета.

Източник: Издателство 'Дамян Яков"

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: