„Коледата на Лиска“

от

публикувано на 23.12.2021

Образът на сладката Лиска  съществувава отдавна в интернет пространството, но тази година героинята официално се появява  в книгата за деца „Коледата на Лиска“. Историята е мила и стопляща в студените зимни дни и може да научи всеки от нас как да превърне хаоса в щастлив момент.

Лиска смело се впуска в операция „Перфектната Коледа“.  Всичко обаче  се обръща наопаки, когато тя и семейството й заминават за село Лисичево. Там ги чакат роднините, но Лиска  е забравила подаръците, а играчките за елхата са се изпочупили по време на пътуването.

Възможна ли е Коледата без всички огромни приготовления и пазарувания? И как традицията и обичта на семейството ще помогнат на Лиска да усети истинския дух на празника?

Петя Евлогиева, автор и илюстратор на книгата, признава, че избира лисицата за главен герой, защото търси неопитомено животно, което чувства близко до себе си. Щуро, рошаво, рижо и гальовно. Интересно е, че Лиска има син перчем, който доста напомня за визията на самата Петя. „Това е най-скъпият ми герой създаден до тук.“ – казва Петя и с историята „Коледата на Лиска“ напомня на всички читателите, че  „Коледа е времето, което си подаряваме заедно с любимите хора!“.

 

Източник: изд. Соки и Моки
Източник: https://лиска.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: