Специалната ни съботна програма за 1 януари

от

публикувано на 30.12.2021

Ще посрещнем Новата година със специалната ни празнична програма. На  1 януари бъдете с нас от 9.00 до 12.00 часа, за да се забавлявате!

Ще започнем с приказките, които звучат всяка делнична сутрин в рубриката ни „Ранобудно петленце“. Ще чуете казахската приказка за „Хубавицата камила“. Ще разберете къде се намира „Говорещата пещера“ и как „Фът Фрумос освободил слънцето“. Очакват ви още историите на „Алиса Търкуланка“, „Готамските мъдреци“ и пътешествие до „Планетата Ех“. Няма да пропуснем и децата, които обичат да пишат. Тази сутрин ще ви предложим на вашето внимание  „Слон без приказка“.

После е време за въпросите на прелюбопитния, интелигентен и много остроумен триглав змей. Досещате се, че е време за състезанието „Златната ябълка“.

За тези от вас, които не са успели да чуят „Детското.БНР“ миналата неделя , сега е моментът да го направите. Виолета Димитрова ви среща с талантливите деца  Елица, Мария и Палома  и техния ръководител Галина Иванова, от  център за изкуство „Зорница“ в град София.

В поредния епизад на етнографската ни рубрика „Яйцето на света“ Ани Маринова ще ви разкаже за един интересен обичай, който се изпълнява само на  Васильовден.

Следва рубриката ни „Тайни и загадки“. Ирина Вълчанова и нейните помощници тръгват по следите на едно мистериозно черно петно, за да научат  откъде се е появило и може ли отново да изчезне?

Ако обичате хубавата музика, това означава, че е време Тома Спространов отново да ви разкаже за децата-звезди. Този път в рубриката ни „От соул до рокендрол“ ще слушаме песни от френската певица  Франсоаз Харди.

Ще завършим с епизод от поредицата „История на изкуството за деца“. В него ще ви разкажем за Цитаделата в Египет.

Музиката за вас избира музикалният редактор Албена Велева.

А вие бъдете с нас на 1 януари от 9 сутринта и се забавлявайте!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: