„Миранда – Кралицата на счупените играчки“

от

публикувано на 12.01.2022

 

Всяко дете обича да му подаряват подаръци, независимо дали има повод или не. Вие какво обичате да получавате: играчки, дрехи, книги, компютърни игри? Със сигурност имате избор.

Има едно момиче, казва се Миранда и тя не се радва както останалите деца на новите играчки, повече се вълнува, когато те се счупят. Аз не познавам такова дете, но Миранда винаги мисли по-различно от останалите.  Нещо повече,  тя  е  кралицата на счупените играчки и им се възхищава. Прибира в своя дворец всички изоставени играчки и се грижи така за тях, както никой друг не би могъл.

И един ден се случва нещо не очаквано. Пред портите  на нейния дворец  се появява момченце,  на име Пол. То търси своята изгубена и счупена играчка и  моли за помощ Миранда., Но бедите следват една след друга… В тази история са замесени един малинов чай и сандвич с домат и сирене. Смелата Миранда знае как да се справи с всички неприятности и да зарадва всяко едно дете по света, което страда за своята счупена играчка.

Автор на книгата „Миранда – кралицата на счупените играчки“ е немската детска писателка Андреа Трипке. В нея авторката засяга темите за приятелството, самотата и добротата. Все неща, до които всеки един от нас е успял да се докосне. Увлекателната и забавна история на Миранда ще ви отведе в далечни светове и със сигурност ще ви накара да се усмихнете.

Източник: Kanicka books

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: