„История на изкуството за деца“ с награда

от

публикувано на 26.01.2022

 

Всяка година на 25 януари, Българското Национално радио отбелязва своя празник, защото точно на тази дата през далечната 1935 г. цар Борис III подписва указ, с който радиоразпръскването в България става държавна собственост.

От 2001 година насам, отново на 25 януари, се връчват  годишните награди на БНР „Сирак Скитник“ . Те носят името на първия директор на Радио София, познат със своя псевдоним – Сирак Скитник. Истинското му име е Панайот Христов и той остава в историята като  много талантлив художник, поет, театрал и общественик.

Отличията  на наградата  са  в три категории:

Голяма награда „Сирак Скитник” – за значим принос в развитието на Българското национално радио;

Награда за радиожурналистика – индивидуална награда за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на Българското национално радио като обществена медия през изминалата година;

Награда за радиопредаване/ радиопроект/мултимедиен проект, музикален проект на БНР – колективна награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година.

Поредицата „История на изкуството за деца“  спечели в категорията  за радиопроект. През 2022 година  година „История на изкуството за деца“ отбелязва и своето 10-годишно присъствие в ефира на програма „Христо Ботев“ на Българското Национално радио.  

Надяваме се да сте с нас с всеки един епизод от поредицата „История на изкуството за деца“ и да ви бъде  все така интересно.

Източник: https://pixabay.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: