Рита Павоне

от

публикувано на 30.01.2022

 

В рубриката „От соул до рокендрол“ Тома Спространов продължава да ви разказва за децата-звезди, стъпили на музикалната сцена от съвсем малки.  Този епизод ще посветим на  италианската поп и рок  изпълнителка Рита Павоне. Тя е родена на 23-ти август 1945 година, в град Торино.  Пее от съвсем малка,  а заради нейния прекрасен глас, хората започват да я наричат „Малката Рита с голямото сърце“. Тя е винаги усмихната, а нейните почитатели в началото на 60-те години на миналия век я следват навсякъде.

Рита Павоне участва в популярното шоу на водещия Ед Съливан. Пее в дует с Франк Синатра, Ела Фитцджералд, Уитни Хюстън, Том Джоунс,  Даяна Рос и много други. Артистична и с отлично присъствие на сцената, Рита е забелязана и от известни италиански филмови режисьори, които я канят за участие в комедийни филми. Издава албуми, пътува по света на турне и се радва на любовта на публиката.

Преди няколко години  Рита участва със своя песен и на фестивала  „Сан Ремо“, като показа,че и с възрастта, който обича да пее, не се променя. Днес тя продължава да пише песни  и да  изнася  концерти в Италия.

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: